Indywidualny plan żywieniowy "szyty na miarę"

Profilaktyka i wspomaganie leczenia chorób

Poprawa wyników laboratoryjnych

Zdrowa redukcja masy ciała

Lepsze samopoczucie

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
PlayPause
Slider

Korzystajmy z sezonowych, naturalnych źródeł probiotyków.

Korzystajmy z sezonowych, naturalnych źródeł probiotyków, zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym, kiedy często chorujemy i sięgamy po antybiotykoterapię! Dobrze funkcjonujące jelita poprzez florę bakteryjną wzmacniają naszą odporność, mogą być pomocne w stanach alergicznych, atopowym zapaleniu skóry. W problemach z jelitami typu zespół jelita drażliwego (bardzo powszechny), choroby zapalne jelit, biegunki – tutaj także bardzo ważna jest podaż probiotyków, gdzie pomagają one regulować prace jelit. Ponadto najnowsze doniesienia zwracają uwagę na związek stanu naszych jelit (występowania w nich korzystnej flory bakteryjnej lub nie) z otyłością czy depresją. ZATEM sięgajmy nie tylko po gotowe preparaty i fermentowane produkty mleczne, ale również po kiszoną kapustę, ogórki czy inne warzywa.